Lietuvos moterų žolės riedulio rinktinės, per „Hockey Series“ turnyrą, kuris buvo ir atrankos į Tokijo olimpines žaidynes pirmasis etapas, užėmusios ketvirtąją vietą, geriausia žaidėja išrinkta Samanta Jakovleva liko patenkinta komandos žaidimu, tačiau nusivylusi galutiniu rezultatu.

AL5 9426

Lietuvos rinktinės geriausios žaidėjos prizą S. Jakovlevai įteikė LŽRF prezidentas L. Čaikauskas (A. Pliadžio nuotr.).

Lietuvos rinktinė Vilniuje nusileido ukrainietėms 0:2, čekėms 2:4, su turkėmis sužaidė lygiosiomis 0:0, o velsietes įveikė 3:1. Vis dėlto kelialapius į „Hockey Series“ antrąjį etapą pelnė tik pirmąsias trejas vietas užėmusios Ukrainos, Čekijos ir Velso komandos.

„Čempionatas paliko gerą įspūdį, visos komandos buvo lygiavertės. Mes taip pat su kiekviena komanda žaidėme lygiai, tiesiog kažkam pasisekė, kažkam nelabai, - apailestavo S. Jakovleva. - Žaidėme tikrai gerai, pritrūko paprasčiausios progų realizacijos. Susikūrėme jų tikrai puikių, bet nesisekė jomis pasinaudoti. Žaidėme lygiai tiek su Ukrainos komanda, kuri čia laimėjo visas rungtynes, tiek su čekėmis.“

Lygi lietuvaičių kova su ukrainietėmis, kurioms pastaraisiais metais nebuvo prilygstama, per pirmąsias čempionato rungtynes daug kam tapo staigmena. Tai patvirtino dar prieš čempionatą trenerio Maksimo Tarasovo ir žaidėjų išsakytas mintis, kad ši Lietuvos rinktinė yra labai stipri.

„Žiūrint į žaidėjas, manau, surinkme geriausią komandą, kokią šiuo metu galėjome. Sudėtis buvo galinga, bet labai apmaudu, kad nepavyko realizuoti progų. Manau, būtume tikrai geresnėje vietoje nei esame, - sutiko specialistų geriausia komandos žaidėja išrinkta riedulininkė. - O kalbėti apie šios komandos ateitį yra sunku. Tiesa tokia, kad dauguma yra dirbančios, šeimos... Sunku nuspėti.“

Vis dėlto S. Jakovlevai iš turnyro Vilniuje liks ir gerų prisiminimų, nes komanda buvo labai vieninga.

„Visada malonu, kai pripažįsta geriausia, bet tai komandinis žaidimas, be komandos to nepasiektum. Tad didelis ačiū visai komandai, - sakė šiaulietė. - Esu labai patenkinta visos komandos atsidavimu, tiek aikštėje, tiek už jos ribų viena kitą labai palaikėme, viena už kitą kovojome. Ši rinktinė buvo tikrai „superinė“.

AL5 9126

S. Jakovleva muša įvartį į Velso rinktinės vartus.