Spausdinti

Lietuvos moterų rinktinė 2018 metų Europos žolės riedulio uždarosiose patalpose II diviziono čempionatą užbaigė pergale prieš Škotijos rinktinę rezultatu 5:3 (4:2). Tai leido mūsų komandai užimti 5-ąją vietą galutinėje turnyro įskaitoje.

Lietuvos rinktinės pranašumas išryškėjo jau pirmajame kėlinyje. Tiesa, į Ugnės Chmeliauskaitės 4 min. pelnytą įvartį jau po minutės škotės atsakė savo taikliu smūgiu po mažojo kampinio.

Atitrūkti pavyko kėlinio viduryje, kai 10 min. pasižymėjo Sandra Adomavičiūtė, o 12 min. dar vieną įvartį pridėjo U. Chmeliauskaitė.

17 min. varžovės sumažino atsilikimą iki minimumo, bet jau 18 min. Erlanda Nomeikaitė atkūrė 2 įvarčių persvarą.

Antrojo kėlinio pradžioje - 23 min. - U. Chmeliauskaitė pelnė savo trečiąjį įvartį ir įtvirtino lietuvaičių persvarą. Škotijos ekipa dar vieną mažąjį kampinį realizavo 37 min., tačiau išsigelbėti nuo pralaimėjimo nepajėgė.

Per kitas dėl išlikimo II divizione kovojusios grupės rungtynes Velsas netikėtai 3:2 nugalėjo Švediją ir leido Lietuvos komandai pakilti į 5-ąją vietą.

Lietuvos ir Švedijos komandos grupėje surinko po 6 taškus, o Škotijos ir Velso - po 3. Su II divizionu dėl prasčiausio įmuštų ir praleistų įvarčių santykio atsisveiko Velso komanda.

VISI TREZULTATAI