Lenkijos mieste Poznanėje vykusį tarptautinį uždarų patalpų riedulio jaunučių (iki 16 metų) turnyrą laimėjo Vilniaus „Žuvėdros-Tauro“ auklėtiniai.


Poznanės sporto klubas „Warta“ jaunučių riedulio turnyrą surengė jau 20-ąjį kartą, į jį susirinko komandos iš Lenkijos, Lietuvos, Slovakijos ir Ukrainos. Šios varžybos išsiskyrė tuo, kad per rungtynes vietoje mažųjų kampinių buvo mušami bulitai.

Turnyro I etapo A grupėje vilniečiai paeiliui susitiko su Lenkijos 16-mečių merginų rinktine, „Warta“ pirmąja komanda ir Ciešyno MOSiR ekipa.

Pirmąsias rungtynes vilniečiai laimėjo 2:1, antrosios baigėsi lygiosiomis 2:2, todėl kelialapio į pusfinalį likimas sprendėsi „Žuvėdros-Tauro“ ir Ciešyno komandos tarpusavio rungtynėse. Lietuvos ekipai buvo būtina pergalė, o rungtynės baigėsi tikra drama. Likus žaisti 40 sek. vilniečiai pirmavo 3:2 ir nesugebėjo įmušti bulito. Po 25 sek. teisę mušti bulitą gavo lenkai. Stabdydamas varžovo ataką „Žuvėdros-Tauro“ vartininkas Lukas Raznauskas jį pargriovė, todėl buvo skirtas 7 metrų baudinys. Laimei, vilniečių vartininkas atrėmė varžovo metimą ir savo komandai išplėšė kelialapį į pusfinalį.

Per dvikovą su B grupėje antrąją vietą užėmusia slovakų Novos Dubnicos komanda „Žuvėdra-Tauras“ nugalėjo 3:0 ir žengė į finalą, kuriame laukė susitikimas su visus varžovus iki tol triuškinusia Didžiosios Lenkijos Šrodos „Polonia“. Šie pusfinalyje nušlavė MOSiR net 8:0.

„Prieš rungtynes visi aplink galvojo, kad jau viskas jau aišku, čempionais taps lenkai. Ir organizatoriai pasveikino mus su tuo, kad jau užsitikrinome labai gerą rezultatą - antrają vietą. Vis dėlto finalas prasidėjo labai įdomiai. Staigmena buvo tai, kad varžovai mūsų nespaudė nuo pirmųjų sekundžių, kaip tai darė per visas rungtynes iki tol. Mes labai greitai įmušėme net 3 įvarčius ir 10 min. jau pirmavome 3:0. Tuomet prasidėjo MOSiR spaudimas, bet jie įmušė tik dukart, o mes tapome čempionais“, - džiaugėsi vilniečių treneris Artūras Macijauskas.

„Žuvėdrai-Taurui“ Poznanėje padėjo du „legionieriai“ - širvintiškiai Lukas Janukaitis ir Edgaras Džiovalas. Pastarasis riedulininkas sulaukė itin didelio turnyro rengėjų pripažinimo - buvo išrinktas absoliučiai geriausiu žaidėju.

„Turnyro organizacija buvo įspūdingai aukšto lygio, po kiekvienų rungtynių buvo renkami ir apdovanojami geriausi žaidėjai, - pasakojo A. Macijauskas. - Už šia kelionę ir galimybę vaikinams pasistemti vertingos patirties noriu labai padėkoti „Žuvėdros-Tauro“ prezidentui Leonardui Čaikauskui, mūsų daktarui Edvinui Stankevičiui ir komandos vadovui Kęstučiui Mikučiui, kuris rūpinosi visais klausimais ir suteikė man galimybė užsiimti tik trenerio darbu.“