Šiaulių „Gintros-Strektės-Universiteto“ riedulininkės po nepavykusių pirmųjų rungtynių Europos žolės riedulio uždarų patalpų klubų čempionų taurės turnyre sutriuškino „Cambrai“ (Prancūzija) merginas net 7:0 (5:0).

Lietuvos čempionių pranašumas šį kartą nekėlė abejonių nuo pirmųjų minučių. Jau 2 min. šiaulietės uždirbo 7 metrų baudinį, kurį įmušė Donata Grigienė. Vėliau skirtumas tik didėjo ir po 20 min. komandas skyrė net 5 įvarčiai.

Antrajame kėlinyje „Gintra-Strektė-Universitetas“ pelnė dar 2 įvarčius ir šventė daugiau nei įtikinamą pergalę. Mūsiškėms nesutrukdė net tai, kad 3 kartus teko žaisti mažumoje.

Lietuvos ekipai įvarčius šį kartą pelnė 3 žaidėjos: 3 kartus pasižymėjo Jūratė Juodytė, po 2 - D. Grigienė ir Samanta Jakovlevaitė.

Rungtynių statistika

„Cambrai“ - Šiaulių „Gintra-Strektė-Universitetas“ 0:7 (0:5)
Įvarčiai: 0:1 Donata Grigienė (2 iš 7m), 2:0 Jūratė Juodytė (10 iš mk), 3:0 Donata Grigienė (14), 4:0 Jūratė Juodytė (16), 5:0 Samanta Jakovlevaitė (17), 6:0 Jūratė Juodytė (33), 7:0 Samanta Jakovlevaitė (39).
Žaliosios kortelės: Jūratė Juodytė (25), Donata Grigienė (38).
Geltonoji kortelė: Ernesta Kalinauskaitė (40).
Teisėjos: Cathy Jones, Olena Klymenko.

PILNAS PROTOKOLAS

B grupės varžybas šiaulietės užbaigs šeštadienį 11.50 val. rungtynėmis su Madrido „Club de Campo“ ekipa, kuri šiandien per antrąsias rungtynes palaužė Prahos „Slavia“ riedulininkes 3:2 (2:0).

Po pirmosios dienos ispanės turi 10 taškų, lietuvės ir čekės - po 6, prancūzės - 0. „Cambrai“ jau neturi galimybių patekti į pusfinalį, o kovoje dėl vietų pusfinalyje lemiama bus „Gintros-Strektės-Universiteto“ ir „Club de Campo“ dvikova.

A grupėje per antrąsias dienos rungtynes Sumų „Sumčanka“ (Ukraina) įveikė „Reading“ (Anglija) 4:2 (3:0), o „´s-Hertogenbosch“ (Olandija) ir Hamburgo „Uhlenhorster“ (Vokietija) dvikova baigėsi lygiosiomis 2:2 (1:0).

Po pirmosios dienos A grupėje po 7 taškus turi Vokietijos ir Olandijos čempionės, 5 - ukrainietės, o 1 - anglės. „Reading“ jau nebeturi galimybių patekti į pusfinalį.