Vytauto Vilipo trenirjuojami jaunieji Rudaminos riedulininkai šiais metais vėl buvo išvykę į tradicinę kelionę. Rudaminiečiai jau 11-ąjį kartą dalyvavo dideliame žolės riedulio turnyre Erfurte (Vokietija).


Šiais metais dėl nugalėtojų titulų varžėsi 56 komandos. Lietuvos atstovai jėgas išbandė 12-mečių amžiaus grupės varžybose. Jose dalyvavo 8 komandos, suskirstytos į 2 pogrupius.

Grupės varžybose rudaminiečiai 1:0 nugalėjo Erfurto komandą (įvartį pelnė komandos kapitonas Rafalas Stankevičius), po įtemptos kovos 0:1 nusileido „Kassel HC“ ir sužaidė lygiosiomis 0:0 su „Jena SSC“. Rudaminos ir Jenos komandos surinko lygiai taškų, tačiau į pusfinalį dėl geresnio įvarčių santykio pateko lietuviai.

Dėl kelialapio į finalą Rudaminos riedulininkai susigrūmė su kitos grupės laimėtojais „Kothen CHC“. Pagrindinis rungtynių laikas baigėsi bė įvarčių 0:0, o baudinių serijoje geriau sekėsi vokiečiams (2:0). Vėliau finale jie įveikė Drezdeno riedulininkus ir tapo čempionais.

Dėl trečiosios vietos lietuviams teko kovoti su jau pažįstama „Kassel HC“ komanda. R. Stankevičius jau 4 min. išvedė savo komandą į priekį, bet vokiečiai sugebėjo išsigelbėti nuo pralaimėjimo – išlyginamąjį įvartį pelnė likus žaisti vos 20 sek.

Vėl teko mušti baudinius. Šį kartą po pirmosios serijos rezultatas buvo lygus 3:3, tačiau tuomet sėkmė nusišypsojo varžovams, kurie ir šventė pergalę šiose sporto loterijoje rezultatu 4:3.

„Varžybų metu vyko loterija, vaikams netrūko įvairiausių pramogų. Po turnyro dar aplankėme Erfurto meriją, senamiestį, Katedros aikštę ir senajį pirklių kelią“, - pasakojo V. Vilipas.