Keturi Lietuvos moterų ir vyrų žolės riedulio klubai artėjantį savaitgalį kovos įvairaus lygio Europos čempionų taurės turnyruose.


Vilniaus „Ardas-Rudamina“ neseniai Rudaminoje nugalėjo Širvintų „Intą-Baltic Champignons“ 3:1 (A. Pliadžio nuotr.)

Pirmą kartą istorijoje mūsų klubams teks žaisti ir tarpusavyje. Toks atvejis nuteks Kroatijos sostinėje Zagrebe per Europos vyrų klubų čempionų taurės V diviziono (EuroHockey Club Champions Challenge III) čempionatą, kurio B grupėje žais Vilniaus „Ardas-Rudamina“, Širvintų „Inta-Baltic Champignons“, „Napeos Apollon“ (Graikija) ir „Olcote“ (Vengrija).

Penktadienį širvintiškiai žais su graikais, vilniečiai - su vengrais, o šeštadienį mūsų komandos susitiks tarpusavyje. Sekmadienį jau vilniečių laukia dvikova su Graikijos komanda, o širvintiškių - su Vengrijos.

Šio turnyro A grupė susitiks šeimininkų „Marathon“, „Moravske Toplice“ (Slovėnija) ir NSA (Bulgarija).

Pirmadienį tarpusavyje susitiks abiejų grupių nugalėtojai, antrąsias vietas užėmusios ekipos ir A grupės trečioji vieta su B grupės ketvirtąja.

TURNYRO TINKLALAPIS

Stipriausios Lietuvos moterų komandos šią savaitę pasuko skirtingomis kryptimis. Lietuvos čempionių soste įsitvirtinusi Šiaulių „Gintra-Strektė-Universitetas“ išvyko į Prancūziją ir Merinjako mieste dalyvaus Čempionių taurės IV diviziono (EuroHockey Club Champions Challenge II) turnyre. Turnyro A grupėje šiaulietės susitiks su „Grove Menzieshill“ (Škotija) ir „Highway“ (Turkija) komandomis. B grupėje rungtyniaus „Sport Athletique Merignacais“, „Lille Metropole“ (abi - Prancūzija), „Rotweiss Wettingen“ ir „Olten“ (abi - Šveicarija).

TURNYRO TINKLALAPIS

Lietuvos vicečempionės - Vilniaus „HFTC-Tauro“ riedulininkės savaitgalį praleis Čekijos sostinėje Prahoje, kur vyks vienu laipteliu žemesnio rango varžybos (EuroHockey Club Champions Challenge III). Vilnietės turnyro B grupėje kovos su „Kecioren Baglum“ (Turkija), „Eagles“ (Gibraltaras) ir „Imittos“ (Graikija) riedulininkėmis. Į A grupę pateko „1946 Praga“ (Čekija), „Newport Gwent“ (Velsas), „Post“ (Austrija) ir „Nacka“ (Švedija) komandos.

TURNYRO TINKLALAPIS

Dar du Lietuvos atstovus mūsų šalis turės Baltarusijos sostinėje Minske vyksiančiame merginų klubų Čempionių taurės II diviziono čempionate. Lietuvos žolės riedulio federacijos prezidentas Leonardas Čaikauskas šiame turnyre bus oficialus Europos žolės riedulio federacijos delegatas, o viena teisėjų bus šiaulietė Vilma Bagdanskienė.