Lietuvos vaikinų jaunių (iki 18 metų) žolės riedulio rinktinė iš Minske vykusio Europos III diviziono čempionato grįš su bronzos medaliais. Per rungtynes dėl trečiosios vietos mūsiškiai po dramatiškos kovos antrą kartą palaužė Bulgarijos riedulininkus. Šį kartą rezultatu 4:3 (2:1).

Antrąjį lietuvių įvartį šiandien pelnė I. Balbatunovas (bfh.by nuotr.).

Jau 9 min. Edvinas Stankevičius išvedė Donatos Grigienės treniruojamą Lietuvos komandą į priekį, bet po 10 min. varžovai rezultatą išlygino. Prieš pat pertrauką - 33 min. - mūsų komanda pasinaudojo mažuoju kampiniu ir Ignas Balbatunovas sugrąžino savo ekipai pranašumą.

Vis dėlto po pertraukos viskas apsivertė aukštyn kojomis. 41 ir 43 min. tas pats bulgarų žaidėjas pasižymėjo iš žaidimo bei realizavo 7 m. baudinį ir jau lietuviai atsidūrė besivejančių vaidmenyje.

Pakreipti įvykių eigą sau naudinga linkme pavyko tik per paskutiniąsias 5 min. Prie to prisidėjo ir Bulgarijos žaidėjų 63 bei 65 min. gautos geltonosios kortelės. Lietuviai puikiai pasinaudojo kiekybiniu pranašumu ir 66 min. po mažojo kampinio Žygimantas Balsiukas rezultatą išlygino. Tašką rungtynėse 68 min. padėjo pirmojo lietuvių įvarčio autorius E. Stankevičius.

RUNGTYNIŲ PROTOKOLAS

VISI TURNYRO REZULTATAI