Lietuvos merginų jaunių (iki 18 metų) žolės riedulio rinktinė per lemiamas II diviziono rungtynes Italijoje nugalėjo Velso ekipą 3:2 (1:1) ir galutinėje įskaitoje užėmė 5-ąją vietą.


Per pirmąsias dėl išlikimo II divizione kovojusios grupės rungtynes Čekijos rinktinė netikėtai 3:1 (1:0) nugalėjo Austrijos ekipą. Tai reiškė, kad pralaimėjimas velsietėms mūsų komandą galėtų nustumti į pražūtingą 7-ąją vietą.

Velso rinktinė jau neturėjo vilčių išlikti II divizione, tačiau iš visų jėgų stengėsi užbaigti čempionatą pergale.

18 min. Isobel Webb išvedė savo komandą į priekį, o Lietuvos rinktinei rezultatą išlyginti pavyko tik 31 min. (pasižymėjo Kotryna Kartanovič).

43 min. velsietėms pranašumą sugrąžino Heather Francis ir likus žaisti 10 min. rezultatas vis dar buvo palankus velsietėms.

Tuomet iniciatyvos ėmėsi viena Lietuvos rinktinės lyderių Samanta Jakovlevaitė. Ji 60 ir 62 min. realizavo mažuosius kampinius ir sudaužė Velso ekipos viltis iškovoti čempionate bent vieną pergalę.

Galutinėje dėl 5-8 vietų kovojusios grupės įskaitoje Lietuvos rinktinė surinko 7 taškus, Čekijos - 6, Austrijos - 4, o Velso ekipa liko be taškų.

PIRMOJO S. JAKOVLEVAITĖS ĮVARČIO ĮRAŠAS

LIETUVOS RINKTINĖS PERGALĖS DŽIAUGSMAS

RUNGTYNIŲ PROTOKOLAS

VISI TURNYRO REZULTATAI