Vilniuje vykstančiame Europos žolės riedulio IV diviziono čempionate Lietuvos rinktinei nepavyko prasibrauti į finalą. Pusfinalyje lietuviai po dramatiškos kovos 2:3 (1:2) pralaimėjo Slovakijos rinktinei.


Lietuvos rinktinė kovėsi iki paskutinės rungtynių akimirkos (S. Čirbos nuotr.).

Mūsų komandos vyriausiasis treneris Romualdas Chmeliauskas prieš komandai žengiant į aikštę akcentavo, kad būtinai labai atidžiai gintis ir laukti savo progų.

„Progų turėsime, įvartį tikrai įmušime. Bet jei atsiliksime 2 įvarčiais, pasivyti jau bus labai sunku“, - kalbėjo treneris.

Vis dėlto įtampos slegiama Lietuvos rinktinė rungtynių pradžioje nerado savojo žaidimo ir jau 5 min. po mažojo kampinio praleido įvartį. 18 min. už paskutinės vilties pražangą į mūsų komandos vartus buvo skirtas 7 metrų baudinys, kurį Slovakijos rinktinė tvirtai realizavo ir padvigubino rezultatą.

Tik tuomet Lietuvos rinktinei pavyko surengti keletą pavojingų atakų. Iš pradžių vienas prieš vartininką pabėgo Darius Jackevičius, bet verždamasis į nepatogiąją pusę nesugebėjo suklaidinti vartininko.

Įvartis į varžovų vartus vis dėlto krito 23 min., kai gražų asmeninį reidą dešiniuoju kraštu taikliu metimu į tolimąjį vartų kampą užbaigė Giedrius Gridziuška.

Antrajame kėlinyje lietuviai ėmė žaisti dar aktyviau, bet Slovakijos ekipa 45 min. uždirbo dar vieną mažąjį kampinį ir vėl padidino skirtumą iki dviejų.

Lietuvos rinktinės viltis išsigelbėti 63 min. atgaivino tas pats G. Gridziuška, dešiniajame krašte „uždaręs“ puikų komandos draugo perdavimą.

Rungtynių pabaigoje Slovakijos rinktinė pati susikūrė sau papildomų sunkumų - dėl 3 pašalinimų iš eilės svečių komanda paskutiniąsias 8 min. nuolat žaidė mažumoje. Tuo pasinaudoję lietuviai surengė tikrą svečių vartų šturmą ir paskutinę akimirką galėjo išsigelbėti. Jau pasibaigus rungtynių laikui lietuviai mušė net 3 mažuosius kampinius iš eilės, bet nė vieno jų paversti įvarčiu taip ir nepavyko.

R. Chmeliauskas po rungtynių teigė, kad pergalės iškovoti neleido kol kas nepakankamas Lietuvos rinktinės meistriškumo lygis.

„Komanda dar tik formuojasi, auga. Manau, ir įtampos neatlaikėme. Pirmajame kėlinyje mūsų žaidėjas buvo pabėgęs vienas prieš varžovų vartininką, mušėme mažųjų kampinių... O prasileidome paprastus įvarčius. Turėjome galimybių laimėti, bet pralaimėjome dėl meistriškumo stokos, - kalbėjo Lietuvos rinktinės strategas. - Pirmajame kėlinyje buvau nepatenkintas keletu žaidėjų, kurie pasirodė žemiau savo galimybių. Antrajame priekaištų niekam neturėjau, dirbome iki galo, turėjome galimybę išlyginti rezultatą. Vyrai atidavė visas jėgas.“



Pralaimėjimas pusfinalyje reiškia, kad čempionatą lietuviai šeštadienį 13.15 val. užbaigs mažojo finalo rungtynėmis su Maltos rinktine. Ši ekipa pusfinalyje pralaimėjo Danijos rinktinei 1:5 (0:1), nors kovėsi tikrai pagirtinai, o antrajame kėlinyje esant rezultatui 1:2 turėjo net 3 puikias progas jį išlyginti. Tik mačo pabaigoje, kai danai įmušė trečiąjį įvartį, maltiečiams nusviro rankos.

Lietuvos ir Maltos rinktinės jau susitiko pirmąją čempionato dieną per B grupės rungtynes. Tuomet mūsiškiai šventė pergalę rezultatu 4:2 (0:1).

Čempionato finale 15 val. 45 min. susitiks Slovakijos ir Danijos rinktinės. Šios komandos šiandien jau užsitikrino kelialapius į Europos čempionato III divizioną.

Rungtynių statistika

Lietuva - Slovakija 2:3 (1:2)
Įvarčiai: 0:1 B. Petrakovičius (5 iš mk), 0:2 T. Romanecas (18 iš 7 m.), 1:2 G. Gridziuška (23), 1:3 T. Romanecas (45 iš mk), 2:3 G. Gridziuška (63).
Žaliosios kortelės: V. Kringelis (29), T. Kušlevičius (30), V. Rincevičius (48)/M. Romanecas (62), M. Hruška (64).
Geltonosios kortelės: V. Rincevičius (52; pašalinimas 5 min.)/M. Boho (66; 5 min.).
Teisėjai: D. Denta (Danija), M. Ottenas (Olandija).

PILNAS RUNGTYNIŲ PROTOKOLAS

Dėl 5-8 vietų kovojančioje grupėje šiandien abejos rungtynės baigėsi lygiosiomis. Vengrijos ir Suomijos dvikova baigėsi rezultatu 1:1 (1:1), o Kipro ir Norvegijos - 2:2 (2:0). Prieš paskutiniąją turnyro dieną šioje grupėje pirmauja po 4 taškus turintys Kipro ir Norvegijos riedulininkai, o suomiai ir vengrai turi po tašką.

VISŲ RUNGTYNIŲ IR BENDRA TURNYRO  STATISTIKA

Likusių rungtynių tvarkaraštis

Liepos 25 d., šeštadienis
08.30 C Norvegija - Suomija
10.45 C Kipras - Vengrija
13.15 Dėl III vietos: Lietuva - Malta (tiesioginė transliacija per SportoTV.lt)
15.45 Dėl I vietos: Danija - Slovakija