Londone įvyko Europos žolės riedulio federacijos (EHF) generalinė asamblėja, kurios metu Lietuvos žolės riedulio federacijos (LŽRF) prezidentas Leonardas Čaikauskas jau ketvirtąjai kadencijai iš eilės buvo išrinktas į EHF vykdomąją tarybą.

LŽRF prezidentas L. Čaikauskas toliau dirbs svarbiausiame EHF valdymo organe (S. Čirbos nuotr.)

Rinkimai pademonstravo, kad LŽRF veikla yra gerai vertinama visoje Europoje.

„Ne paslaptis, kad anksčiau daugiausia balsų gaudavau iš Rytų Europos šalių. Šį kartą net 10 mane paprastai palaikančių šalių negalėjo balsuoti - vieni neatvyko į asamblėją, kitiems nebuvo leista balsuoti dėl susidariusių įsiskolinimų EHF. Tačiau sulaukiau daug palaikymo iš visos Europos. Lietuvoje nuolat rengiame įvairius čempionatus, čia yra buvę ir su mūsų veikla susipažinę daug užsieniečių, todėl labai smagu, kad esame vertinami gerai. Taip patys užsitarnavome pripažinimą bei palaikymą“, - sakė L. Čaikauskas.

Kartu su LŽRF prezidentu EHF generalinėje asamblėjoje dalyvavo LŽRF rinkodaros komiteto vadovas Tomas Kriščiūnas. Jam buvo pasiūlyta užimti vietą Europos žolės riedulio vystymo komitete. Kol kas šis paskyrimas nėra oficialiai patvirtintas, tai bus padaryta artimiausiu metu.

Generalinės asamblėjos metu EHF prezidente dar vienai kadencijai išrinkta olandė Marijke Fleuren, garbės iždininko pareigas toliau eis suomis Mika Rihtila, o į vykdomąją tarybą kartu su Lietuvos atstovu buvo išrinkti airis Inezas Cooperis ir anglas Simonas Masonas.

Londone šiuo metu vyksta Europos elitinių divizionų moterų ir vyrų čempionatai. Jų metu darbuojasi ir patirties semiasi dar du lietuviai. Jolanta Liškauskienė yra čempionato komisarė.

Tuo metu tarptautinės kategorijos teisėjas Jaroslavas Suchockis Londone dalyvauja 3 metus vykdytos teisėjų ugdymo programos baigiamajame renginyje. Lietuvis su kolegomis stebi ir analizuoja Europos čempionate teisėjaujančių arbitrų darbą.

Dar 4 lietuviai buvo išvykę į Olandiją. Bredos mieste vykusio didelio tarptautinio 18-mečių turnyro metu jaunieji teisėjai Kamilė Mockaitytė, Vitas Guziejus ir Karolis Asanavičius bei komisarė Monika Ivanauskaitė dalyvavo programos U4E („Umpire for Europe“) mokymuose.