Londone baigėsi 2015 metų Europos moterų ir vyrų čempionatai. Jų laimėtojais tapo Anglijos riedulininkės ir Olandijos riedulininkai.


eurohockey2015.co.uk nuotr.

Moterų turnyro finale anglės tik po bulitų serijos palaužė olandes. Pagrindinis rungtynių laikas baigėsi 2:2, o baudinių serija - 3:1. Mažajame finale Vokietijos moterys net 5:1 sutriuškino ispanes.



Penktąją vietą turnyre užėmė belgės, šeštąją - škotės, septintąją - italės, o aštuntąją - lenkės.

Europos čempionato rezultatyviausios žaidėjos titulas atiteko olandai Caiai van Maasakker, pelniusiai 5 įvarčius (visi iš mažųjų kampinių). Už jos nugaros liko po 4 kartus pasižymėjusios anglė Alex Danson (1 iš žaidimo, 3 - iš mažųjų kampinių) ir dar dvi olandės - Ellen Hoog bei Kelly Jonker (visi įvarčiai - iš žaidimo).

Vyrų čempionato finale olandai nušlavė vokiečius net 6:1, o mažajame finale airiai palaužė anglus 4:2.



Toliau išsirikiavo belgai, ispanai, prancūzai ir rusai.

Rezultatyviausių žaidėjų sąrašo viršūnę užėmė belgas Tomas Boonas, pelnęs net 10 įvarčių (2 - iš žaidimo, 8 - iš mažųjų kampinių). Antras liko 6 mažuosius kampinius įmušęs prancūzas Victoras Charlet, o trečiąją poziciją pasidalijo po 5 kartus pasižymėję olandai Jeroenas Hertzbergeris (4 - iš žaidimo, 1 - iš mažojo kampinio) ir Minkas van der Weerdenas (4 - iš mažųjų kampinių, 1 - iš baudinio) bei ispanas Pau Quemada (1 - iš žaidimo, 4 - iš mažųjų kampinių).

OFICIALUS EUROPOS ČEMPIONATO TINKLALAPIS