Latvijoje atgimsta žolės riedulys. Keletas entuziastų iš ledo riedulio klubo „Centra“ įregistravo Latvijos lauko ir salės žolės riedulio federaciją (LLTHF) ir ėmėsi veiklos. Kaimynai jau buvo atvykę į Lietuvą ir sužaidė pirmąsias draugiškas rungtynes su „Klevu-Šiauliais“.


Rungtynes rezultatu 4:1 (2:1) laimėjo šiauliečiai, tačiau svečiai paliko neblogą įspūdį. Latvių komandos vartus puikiai gynė Janis Slaidinis, o žaidimui dirigavo vienas žolės riedulio atgimimo iniciatorių Andris Jansonas. Vienintelį latvių įvartį 6 min. pelnė Davidas Orlovas - po jo smūgio rezultatas tapo lygus 1:1.

LLTHF prezidentas Gatis Leimanis ir generalinis sekretorius A. Jansonas po rungtynių teigė, kad netolimoje ateityje nori įrengti sintetinės dangos žolės riedulio aikštę Rygos priemiestyje, tam jau gautas mokyklų vadovų pritarimas.

Pasak kaimynų, jų vizija yra žiemą žaisti ledo riedulį, o vasarą - žolės. Taip būtų išlaikoma ir sportinė, ir fizinė forma visus metus. Pirmąjį Latvijos žolės riedulio čempionatą planuojama surengti 2017 metais.

LŽRF prezidentas ir EHF vykdomosios tarybos narys Leonardas Čaikauskas svečiams po pirmųjų rungtynių įteikė žolės riedulio krepšelį ir „Wasp“ lazdą geriausiam komandos žaidėjui A. Jansonui.

„Smagu, kad regione turėsime daugiau varžovų, su kuriais galima pasitikrinti jėgas. Planuojame jau 2016 metais surengti penketukų riedulio („Hockey 5's“) Baltijos šalių turnyrą su suomiais ir švedais. Tikiuosi, kad prie mūsų 2017-aisiais prisijungs ir latviai“, - sakė LŽRF prezidentas.