Spausdinti

Visus kolegas sveikiname su Kūno kultūros ir sporto diena! Linkime sveikatos, ištvermės, kantrybės ir daugybės smagių pergalių. Savo sveikinimu su sporto bendruomene dalijasi ir Švietimo, mokslo ir sporto ministras: 

Gerbiamieji,

pirmąjį spalio šeštadienį Lietuvoje minime Kūno kultūros ir sporto dieną. Tai šventė visiems – sportininkams, treneriams, sportu besirūpinantiems, juo besidomintiems, sportuojantiems.

Sportas – stiprybės simbolis, kuris augina bendruomeniškumą, žmonių vienybę ir kiekvieno pasididžiavimą savo šalimi.

Naudodamasis šia proga noriu dar kartą pasveikinti jus, gerbiami sportininkai ir nuolat greta esantys treneriai, su šįmet iškovotais įspūdingais ir gausiais laimėjimais.

Mes, už jus sergantys, jus palaikantys, matome tik vieną medalio pusę – didžiuojamės kylančia trispalve didžiausiuose pasaulio stadionuose,
džiaugiamės pasiektomis pergalėmis. Ir galime tik įsivaizduoti, kiek daug darbo, atkaklumo, užsispyrimo, valios reikia tokioms pergalėms
pasiekti, koks ilgas kelias iki jų ir kokia yra laimėjimo kaina.

Tad dar kartą ačiū jums, sportininkai, treneriai, komandos, sporto šakų federacijos ir organizacijos už tai, kad garsinate Lietuvą, įkvepiate kitus, suteikiate progų džiaugtis ir didžiuotis jumis ir mūsų šalimi.

Taip pat esu dėkingas visai Lietuvos sporto bendruomenei už tvirtą vertybinę poziciją ir paramą Ukrainai ir jos sportininkams. Išlikime ir toliau tokie tvirti ir vieningi.

Sėkmės ir gerų ateities startų linkėdamas, švietimo, mokslo ir sporto ministras,
Gintautas Jakštas