Šį savaitgalį, Briuselyje vyko Europos žolės riedulio federacijos organizuojamas Plėtros komiteto susitikimas bei Lyderystės forumas. Lietuvą Europos plėtros komiteto sudėtyje atstovauja Ugnė Chmeliauskaitė, kuri taip pat buvo pakviesta pasidalinti savo patirtimi kaip Europos jaunimo ir sporto organizacijos vadovė. 

IMG 6051

Europos žolės riedulio federacijos nuotraukos

Kokios naujienos aktualios Lietuvai? Rugpjūčio 17 dieną įvyks Europos žolės riedulio federacijos (EHF) Generalinė Asamblėja, kurios metu bus renkamas naujas Prezidentas. Šiuo metu savo trečią kadenciją baigia Marijke Fleuren. Lietuva, kaip viena iš 42 EHF narių taip pat turi savo balsą. Kandidatai į Prezidento postą paaiškės vasaros pradžioje. Be to, EHF pasitvirtino naują vizualiką! Naujas EHF tinklapis, skaitmenizacija perkeliant daugybę informacijos, kuri naudinga vykstant į čempionatus ir grafiniai pokyčiai bus pasiekiami visiems po rugpjūčio 17 dienos. 

IMG 6133

Keliaujant į Europos Lyderystės Forumą, kuris organizuojamas jau 3 metus iš eilės, pagrindinė tema buvo tvarumas. Ne tik aplinkos apsauga ir klausimai kiek vandens sunaudoja laistomos žolės riedulio aikštelės, bet ir skirtingų nacionalinių žolės riedulio federacijų strateginiai planai, jaunimo įtraukimas į savanorystę, sprendimų priėmimą, sportininkų saugumo užtikrinimas. Visi Forume dalyvavę asmenys - nacionalinių federacijų Prezidentai, Komitetų nariai ir darbuotojai, pasižadėjo prisidėti prie žolės riedulio situacijos gerinimo savo šalyse ir šį rašytinį pasižadėjimą paliko EHF Plėtros komiteto vadovams. 

IMG 6118