Spausdinti
Žolės riedulio klubas "Pietų meteoras" džiaugiasi projekto "Sporto inventorius ir įranga Vilniaus miesto žolės riedulininkams" rezultatais! Šį kartą klubas parūpino taip reikalingu jauniesiems sportininkams inventoriumi bei, žinoma, organizavo įvarias sportines veiklas. 
 
gg
Jaunieji sportininkai iš Ukrainos
Klubo archyvo nuotraukos
 
Jau ne kartą dalijomės, kad žolės riedulio klubo “Pietų meteoras”  pagrindinė veiklos sritis yra prisidėjimas prie vaikų fizinio aktyvumo ir užimtumo. Ugdyti vaikų saviraišką, pusiausvyrą, koordinaciją, sveiką gyvenseną, stiprinti jų raumenis bei tobulinti socialinius ir komandinio darbo įgūdžius. Klubas prisideda stiprinant žolės riedulio sporto šakos tradicijas, padedant žolės riedulio sporto šakai augti kartu su vaikais kurie atneštų jaunų idėjų ir pokyčių.
 

fght

 
Vienas iš projekto tiklsų buvo didinti bendrą sporto klubo žaidėjų skaičių Vilniaus mieste ir šalyje, nes žolės riedulio sporto šaka yra komandinis sportas, ugdantis komunikacijos, atsakingumo, lojalumo kompetencijas. Pietų meteoro komanda į savo veiklas įtraukė ir jautresnėje socialinėje situacijoje esančius jaunuolius. "Džiaugiamės, kad šiais metais į žolės riedulio treniruotes ateina vis daugiau Ukrainiečių vaikų, kuriems šis komandinis sportas padeda susirasti naujų draugų ir fiziškai aktyviai leisti laiką!", - dalijasi "Pietų meteoro" kolegos. 

thj

2023 m. kovo – spalio mėn. vykdomo projekto metu, kurio vertė sudarė 2000 eurų, buvo siekiama prisidėti prie fizinio aktyvumo, tobulėjimo ir saugių treniruočių tuo pačiu gerinant ir pasiruošimą įvairiems turnyrams bei čempionatams: 2023 metų Lietuvos Vaikų lygos U-12 ir jaunučių U-14 pirmenybėms, IV Vilniaus miesto UP čempionatui, Vilniaus miesto organizuojamiems sporto renginiams ir tarptautiniams vaikų sporto turnyrams Lenkijoje, Čekijoje. Įsigijus sporto inventoriaus ir įrangos pagėrėjo treniruočių sąlygos, užtikrintas saugumas treniruočių ir varžybų metu! Dėkojame Vilniaus miesto savivaldybei už paramą, o jauniesiems sportininkams linkime nepamiršti saugoti naują įrangą ir mėgautis mūsų mylima sporto šaka! 

DSC 1487