Spausdinti

Lietuvos rinktinei Vilniuje vykstančiame žolės riedulio „Hockey Series“ turnyre, kuris yra ir pirmasis atrankos į Tokijo olimpines žaidynes etapas, šeštadienį dėl liūties nepavyko užbaigti rungtynių su Turkijos komanda. Mačas nutrauktas 40-ąją minutę esant rezultatui 0:0, o bus pratęstas sekmadienį 9 val. 30 min.

AL5 8325

Alfredo Pliadžio nuotrauka.

NUOTRAUKŲ GALERIJA

Lietuvos rinktinė rungtynes pradėjo aktyviai, kontroliavo žaidimo eigą, tačiau kurti pavojingas progas prie turkių vartų sekėsi sunkiai. Nepadėjo didesnės įtampos sukurti ir trys mažieji kampiniai.

Po pertraukėlės Turkijos komanda sugebėjo išlyginti žaidimą ir ėmė pati lankytis prie Lietuvos rinktinės vartų. Vis dėlto įvarčių iki didžiosios pertraukos nepavyko pelnyti nė vienai komandai.

Tuo metu vis stiprėjo liūtis, o trečiajame kėlinyje ji taip įsibėgėjo, kad teisėjos buvo priverstos stabdyti rungtynes. Liūčiai aprimus paaiškėjo, kad aikštėje susikaupė per daug vandens, todėl komandos iškeliavo į drabužines pusvalandžio pertraukai. Netrukus turnyro direktorė, matydama, kad lietus nesiliauja, nusprendė rungtynes nukelti į sekmadienį.

Per kitas šeštadienio rungtynes Velso rinktinė pateikė staigmeną ir net 3:0 (0:0, 1:0, 2:0, 0:0) sutriuškino be pralaimėjimų žengusias Čekijos riedulininkes.

Tai reiškia, kad Lietuvos rinktinei, norint turnyre užimti trečiąją vietą ir pelnyti kelialapį į olimpinės atrankos antrąjį etapą, sekmadienį reikia ne tik palaužti Turkijos rinktinę, bet ir per paskutiniąsias dienos rungtynes (pradžia - 16 val.) nugalėti Velso ekipą.

Prieš paskutiniąją turnyro dieną kelialapį į antrąjį atrankos etapą yra užsitikrinusi tik Ukrainos ekipa, kuri laimėjo visas trejas žaistas rungtynes. Čekijos ir Velso komandos po 3 turų turi po 6 taškus, o du mačus sužaidusi Lietuvos ekipa ir tris kartus pralaimėjusi Turkija kol kas žengia be taškų.