Lietuvos moterų žolės riedulio rinktinė Vilniuje vykstančiame žolės riedulio „Hockey Series“ turnyre, kuris yra ir pirmasis atrankos į Tokijo olimpines žaidynes etapas, sekmadienio rytą užbaigė šeštadienį dėl liūties nutrauktas rungtynes su Turkijos komanda. Deja, varžovių gynybos įveikti nepavyko - rungtynės baigėsi lygiosiomis 0:0.

AL5 8440

Alfredo Pliadžio nuotrauka.

NUOTRAUKŲ ALBUMAS

Sekmadienį komandoms teko sužaisti likusias rungtynių 20 min. Žaidimas beveik visą laiką vyko Turkijos rinktinės aikštės pusėje, tačiau įsiveržti į smūgiavimo zoną Lietuvos komandai ir vėl pavykdavo labai retai.

Trečiojo kėlinio pabaigoje Lietuvos rinktinė mušė net 4 mažuosius kampinius iš eilės, tačiau priversti varžovių vartininkę gelbėti komandą nepavyko ir tada. Kartą vis dėlto pavyko pasiųsti kamuolį į turkių vartus, tačiau įvartis nebuvo įskaitytas, nes teisėja įžvelgė Lietuvos rinktinės žaidėjos pražangą.

Geriausią progą išplėšti pergalę mūsiškėms pavyko likus žaisti 40 sek., tačiau Dovilės Juraitės smūgį atrėmė vartininkė.

Lygiosios atėmė iš Lietuvos komandos galimybę pakilti į pirmąjį trejetą ir pelnyti kelialapį į „Hockey Series“ antrąjį etapą. Mūsų komanda po 3 rungtynių turi 1 tašką ir net 5 taškais atsilieka nuo 2-3 vietas besidalinančių Čekijos ir Velso komandų.

Lietuvos rinktinei liko tik teorinė galimybė dalyvauti antrajame etape tuo atveju, jei kuri nors iš į jį patekusių komandų atsisakytų dalyvauti dėl finansinių priežasčių.

Turnyras Vilniuje šiandien baigsis rungtynėmis tarp Ukrainos ir Čekijos (14 val.) bei Lietuvos ir Velso (16 val.).

VISAS TURNYRO TVARKARAŠTIS, KOMANDŲ SUDĖTYS, STATISTIKA

TIESIOGINĖS VAIZDO TRANSLIACIJOS