Smagu, kad net penki klubai - Šiaulių sporto klubas „Ginstrekte“, Vilniaus m. sporto klubas „Ardas“, Širvintų žolės riedulio klubas „Inta“, Žolės riedulio klubas „Veršvai“, Žolės riedulio klubas „Perkūnas“- buvo nominuoti 2020 aktyviausio klubo propoguojančio žolės riedulį apdovanojimui! Klubo bendruomenės ne tik dalyvauja čempionatuose, ruošia sportininkus, bet ir organizuoja įvairias veiklas, kurių metu populiarinama žolės riedulio sporto šaka! 2020 metų aktyviausio klubo apdovanojimas atitenka... Širvintų žolės riedulio klubui „Inta“! Sveikiname! 

1 5

Asociacija Širvintų žolės riedulio klubas „INTA“ 37-rius metus vienija visų amžiaus grupių ir socialinių bendruomenių žmones bendrai veiklai, susijusiai su žolės riedulio sporto šaka ir fiziniu aktyvumu. Keletas vykdomųveiklų: projektas „Patirtis ir jaunystė“, organizuojami fizinio aktyvumo renginiai, turnyrai, stovyklos, dalyvaujama respublikiniuose ir tarptautiniuose sportiniuose renginiuose.

Sudarytos galimybės pamėgta veikla užsiimti ir savo patirtimi pasidalinti įvairaus amžiaus žmonėms (vaikams nuo 5 iki 12m., paaugliams nuo 13 iki 17m., jaunimui nuo 18 iki 29 ir suaugusiems nuo 30 iki 60 ir vyresniems). Klubo veikloje dalyvauja ir neįgalieji. Širvintų žolės riedulio klubas "INTA" aktyviai dalyvauja projektinėje veikloje. Projektas "Patirtis ir jaunystė" - tęstinis, vykdomas 6 metai, didele dalimi finansuojamas sporto rėmimo fondo lėšomis.

Projekto tikslas - skatinti fizinį aktyvumą įvairaus amžiaus žmonių tarpe, organizuojant masinius vietinės reikšmės, respublikinius ir tarptautinius renginius, populiarinti žolės riedulio sporto šaką respublikiniu ir tarptautiniu mastu. Populiari ir aktyvi klubo veikla duoda svarių rezultatų. Projekto tradiciniai renginiai vyksta kiekvienais metais, yra gerai žinomi ir laukiami. 2020 metų bėgyje dalyvauta respublikinėse (Šiauliuose, Širvintose) ir tarptautinėse varžybose ( UP turnyras Gardine – 2 v.). „Intos“ klubo žaidėjos dalyvauja LMČ „A“ ir „B“ diviziono varžybose, taurės turnyruose. Suorganizuoti 4 masiniai projekto „Patirtis ir Jaunystė“ renginiai įvairioms amžiaus ir socialinėms grupėms:

1. Respublikinė dviejų dienų stovykla „Patirtis ir Jaunystė“. Kviečiami žolės riedulio veteranai, vaikai bei paaugliai iš visos Lietuvos. 2020-06-27,28 Molėtų rajone vykusiame renginyje dalyvavo 64 dalyviai iš Vilniaus, Vilniaus raj. Rudaminos, Trakų, Šiaulių, Kėdainių, Panevėžio ir Širvintų. Stovykloje vyksta netradicinės treniruotės, varžytuvės, konkursai, motyvaciniai užsiėmimai, keičiamasi gerąja patirtimi, vyksta kitos fizinio aktyvumo ir kultūrinės veiklos. Bendra veikla suvienija ir „patirtį“ ir „jaunystę“. Visos veiklos skatinamos asmeniniais prizais.

aslop5689

2. 2020-08-08, Vilniuje, drauge su SK „Ardas“, organizuotas žolės riedulio veteranų turnyras Vilnius Cup. Kviečiamos moterų ir vyrų komandos iš Rusijos, Baltarusijos, Ukrainos, Lenkijos, Vokietijos ir Lietuvos. Dėl covid-19 pandemijos, turnyre dalyvavo tik komandos iš Lietuvos, viso 94 dalyviai. Prie veteranų judėjino prisijungė ir jaunimas. Teisėjų kolegiją sudarė jaunieji Lietuvos žolės riedulininkai.

3. Stovykla soc. rizikos šeimų vaikams Šventojoje. Stovykla vyko 2020-08-18,19,20,21 dienomis, dalyvavo 20 vaikų. Jiems organizuotos fizinės ir kultūrinės veiklos, ekskursijos. Stovykla vaikams nemokama. Daugelis pirmą kartą pamatė jūrą.

4. Renginys "Visi žaidžiam žolės riedulį", organizuotas 2020-08-29, Širvintose. Į renginį buvo kviečiami įmonių, įstaigų darbuotojai, mokyklų mokiniai ir jų tėveliai, draugijų ir bendruomenių nariai, visi, kas neabejingi judesiui ir žolės riedulio sporto šakai. Nors dalyviai renginio metu privalėjo dėvėti apsaugines veido kaukes, nelepino oras, nes lijo, susirinko net 128 dalyviai. Renginys nemokamas. Renginį neatlygintinai organizavo klubo „Inta“ narės. Visą dieną vyko įdomūs užsiėmimai, užduotys, konkursai pradedantiesiems, pažengusiems ir aukšto meistriškumo dalyviams. Visi dalyvavusieji buvo apdovanoti atminimo medaliais, asmeniniais prizais, pavaišinti skaniais mėsainiais. Nupirkta sportinio inventoriaus, kuriuo naudojasi klubo „Inta“ ir Širvintų SC žaidėjai.

aslop5689asdfr

Klubas „Inta“ dalyvavo Lietuvos žolės riedulio federacijos organizuotame konkurse „Geriausia vasaros žolės riedulio akimirka“ ir užėmė 2 vietą. Soc. tinklapiuose plačiai viešinama klubo veikla susidomėjo LRT laidos „Į sveikatą kūrėjai. Kūrybinė grupė filmavo „Intos“ treniruotę, joje patys išbandė žolės riedulio sporto šaką ir apie viską parodė televizoriaus ekrane.{jcomments off}