Vilniaus Žemynos gimnazijos žolės riedulio stadione prasidėjusios treniruotės pasipildė pirmaisiais karo pabėgėliais iš Ukrainos Korusten miesto - Politechnik HC žolės riedulininkai, septyniolikmečiai Kiril Obichod ir Maksim Kalčuk, Lietuvoje gerai žinomo trenerio Oleksandr Mostadir auklėtiniai, saugiai atvyko į Lietuvą ir prisijungė prie žolės riedulio treniruočių.
 
IMG 3172 
Vaikinai startavo kartu su treneriu Maksim Tarasov mergaičių grupės treniruotėse. Kirilo mama, Julija Obichod, minėjo, kad vaikinai yra pavargę po ilgos ir varginančios kelionės į Lietuvą, be to yra psichologiškai išsekinti, tad pradžioje jiems tinka ir mažesnio krūvio treniruotės. Kirilo mama Julija Obichod jau pusmetį kartu su vyru dirba Vilniuje. Sūnų Kirilą ir jo draugą atvežė nuo karo bėgę pažįstami žmonės. 
 
Federacijos prezidentas Leonardas Čaikauskas operatyviai susiskambino su Kirilo mama, treneriu Oleksandru, kuris šiuo metu gyvena Lenkijoje kartu su žolės riedulininkais, sužinojo kokios pagalbos labiausiai reikia šiandien ukrainiečiams sportininkams ir penktadienį prieš antrąją vaikinų treniruotė surengė susitikimą su Lietuvoje gyvenančiais sportininkais. 
 
IMG 3173
 
Kirkil ir Maksim buvo įteiktos lazdos ARATAC, po kamuoliuką, Lietuvos rinktinės vėjo neperpučiamos striukės, treniruočių marškinėliai su LŽRF simbolika, džemperiai ir polo marškinėliai, kuprinės HUMMEL. 
 
Su vaikinais buvo suderintas treniruočių planas - 3 kartus per savaitę vaikinai planuoja treniruotis Vilniaus miesto jaunimo rinktinės komandos ir Žuvedros SŽK sudėtyse (treneriai Sergėjus Gavrilovas ir Artūras Macijauskas), šių komandų sudėtyse ruoštis Lietuvos vyrų čempionatui. 
 
LŽRF yra pasiruošusi balandžio 19-22 d. vaikinams sudaryti sąlygas prisijungti prie Lietuvos jaunimo U-21 rinktinės pasiruošimo stovyklos, kuri vyks Vilniuje.