2017 metų tarptautinio vyrų riedulio turnyro „Žalgirio“ taurei laimėti nugalėtojais dar kartą tapo Baltarusijos sostinės „Minsk“ riedulininkai, finale 7:2 nugalėję tautiečius iš Bresto „Stroitel“. Trečioji vieta turnyre atiteko Širvintų „Baltic Champs–Ježvitui“, mažajame finale įveikusiam Vilniaus „Žuvėdrą–Taurą–CTLF“ 4:0.

1V5A5488

Mažojo finalo akimirka (Petro Malūko nuotrauka).

NUOTRAUKŲ GALERIJA

Turnyro ketvirtfinalyje „Minsk“ 13:1 įveikė „Klevą-Šiaulius“ (vaizdo įrašas), „Stroitel“ 17:3 - anglus iš Alderšoto „RLC Hockey Club“, „Žuvėdra–Tauras–CTLF“ 4:3 - ukrainiečius iš Korostenio „Politechnik“ (vaizdo įrašas), o „Baltic Champs–Ježvitas“ 4:0 įveikė trečią baltarusių komandą - „Gomel“ (vaizdo įrašas).

Deja, pusfinalio barjeras mūsų komandoms buvo per aukštas. Vienodu rezultatu 1:5 vilniečiai pralaimėjo „Minsk“, o širvintiškiai - „Stroitel“.

Kovos dėl 5-8 vietų pusfinalyje „Klevas-Šiauliai“ 6:2 nugalėjo ukrainiečius, o „Gomel“ 4:1 pranoko anglus. Per rungtynes dėl 7 vietos „Politechnik“ įveikė „RLC Hockey Club“ riedulininkus 6:2, o per mačą dėl 5 vietos šiauliečiai nusileido Gomelio vyrams 1:3.

Po turnyro, tradiciškai, buvo apdovanoti geriausi visų komandų žaidėjai. Jais buvo išrinkti Vladislavas Kočkis („Minsk“), Igoris Litovčenka („Stroitel“), Laimonas Aleknavičius („Baltic Champs–Ježvitas“), Viktoras Tarasovas („Žuvėdra–Tauras–CTLF“), Aleksandras Pobchenecas („Gomel“), Mantvydas Pocevičius („Klevas–Šiauliai“) ir Christopheris Tyrellas („RLC Hockey Club“).