Spausdinti

Lietuvos žolės riedulio vyrų rinktinės kandidatai sėkmingai grįžo į Lietuvą po treniruočių stovyklos Olandijoje ir toliau treniruojasi savo klubuose iki kitų numatytų bendrų treniruočių. Vaikinų pasiruošimo stovykla ir draugiškos varžybos užsienyje yra didelė paskata mūsų sportininkams, o ir visai žolės riedulio bendruomenei įdomu, kokiomis nuotaikomis gyvena rinktinės žaidėjai, treneriai bei vadovai, tad juos ir kalbiname norėdami sužinoti daugiau detalių apie pasiruošimą.

vaikinuuu

Lietuvos vyrų rinktinė Olandijoje  

APIE LIETUVOS VYRŲ RINKTINĘ - SPAUDOJE

Gegužės 23-28 dienomis, pasiruošimo stovyklos metu vaikinai sužaidė dvi draugiškas rungtynes prieš HC Hisalis (2:3) and HC Barneveld (2:6) klubus, turėjo fizinio pasiruošimo treniruotes, taktikos ir technikos treniruotes, atskirus komandos bei komandų grandžių žaidimo aptarimus.

Komandos kapitonas, Žygimantas Balsiukas, pasakodamas apie patirtis Olandijoje ir bendras Lietuvos vyrų rinktinės nuotaikas buvo puikiai nusiteikęs: „Stovykla Olandijoje iš tiesų buvo naudinga ir produktyvi. Manau, kiekvienas asmeniškai patobulėjo, pasisėmė naujų technikos bei taktikos žinių. Stovyklos metu, turėjome ir pagalbinį trenerį, kuris dirbo su komandos vartininkais, mokė įvairiausių žaidybinių metodų. Labai džiaugiamės, kad vyriausiasis rinktinės treneris Casper Claassen yra ne tik geras treneris, kuris strateguoja komandos bei atskirų komandos grandžių žaidimą, bet ir puikus žmogus, kuris nuoširdžiai bendrauja ir pataria žaidėjams. Man labai patiko trenerio pritaikyta žaidimo taktika, komandoje jautėsi noras žaisti ir nesustoti vykdyti plano. Komandas gaudavome žodžiu arba rankų gestais ir iškart žinojome ką daryti, tai labai palengvino komandinį darbą, nes kiekvienas žinojo varžybinį planą ir gestų pozicijas. Labai smagu buvo iš arti pamatyti Olandijos žolės riedulio lygį ir požiūrį į šį sportą apie kurį nuo pat pirmų dienų, kai tik pradėjome žaisti, manau, svajojome kiekvienas. Treniruotės buvo efektyvios ir labai naudingos, visuomet gaudavome paaiškinimą kuo vienas ar kitas pratimas yra mums naudingas. Po šios stovyklos sustiprėjome kaip komanda, tarpusavyje puikiai sutariame. Norime padėkoti treneriui Casper už tokį norą su mumis dirbti, už motyvaciją prieš ir po rungtynių, už tikrai naudingus patarimus.“ Deja, bet Žygimantui kol kas treniruotės pristabdytos, nes jis patyrė nedidelę traumą ir šiuo metu negali žaisti superfinalo rungtynių Lietuvoje.

zyguiri

Komandos kapitonas atakuoja varžovų vartus

Lietuvos vyrų rinktinei vadovauja vyriausiasis treneris Capser Claassen ir antroji trenerė Donata Grigienė. Treneris kalbėdamas apie Lietuvos vaikinų pasiruošimą ir nuotaikas Olandijos stovyklos metu minėjo, jog yra dėkingas HC Hisalis ir HC Barneveld klubams už tokį šiltą Lietuvos komandos sutikimą ir puikias treniruočių sąlygas. Šie klubai patikino, jog lietuvaičių lauks ir kitais metais. Prie sėkmingos kelionės prisidėjo ir Olandijos remėjai Broekhuis Volvo, kurie vaikinams suteikė lengvas transporto sąlygas leisdami naudotis 5 naujais Volvo automobiliais visos stovyklos Olandijoje metu.

poiuy

Komandos grandžių žaidimo aptarimas su treneriais

„Dirbti su motyvuota komanda, kuri yra tiesiog alkana naujų patirčių iš Olandijos riedulio yra tikras malonumas. Mes išbandėme daug įvairių taktikų skirtingose žolės riedulio aikštelėse, kad žaidėjai galėtų pajusti jų skirtumus. Po abiejų draugiškų rungtynių, Lietuvos sportininkai praleido laiką kartu su Olandijos klubų žaidėjais tam, kad pasidalintų idėjomis bei sužinotų daugiau apie Olandijos riedulį. Šioje stovykloje mes pamatėme komandos stipriuosius ir silpnuosius taškus, tad galėsime tobulėti kartu. O svarbiausia, kad Lietuvos nacionalinė komanda turi didžiulį norą mokytis, tad kiekvienas treniruočių žingnis mus veda arčiau tikslo, - teigė Lietuvos rinktinės treneris Casper.

vaikinuuuoiuy

LŽRF prezidentas įteikia medalius

Lietuvos žolės riedulio prezidentas Leonardas Čaikauskas stebėjo vaikinų rinktinės treniruotes, bendravo su Olandijos treneriais, susitiko su HC „Hisalis“ klubo prezidentu Jon Karel, klubo rėmėjais ir oficialioje aplinkoje padėkojo klubui už puikias sąlygas treniruočių procesui, užtikrinant tolimesnį bendradarbiavimą ateityje. Kartu su vaikinais dirbanti komandos vadovė Monika Ivanauskaitė neleidžia pamiršti, jog stovykloje dalyvavo 17 Lietuvos rinktinės žaidėjų ir vyriausiasis rinktinės treneris, tačiau prie sėkmingos stovyklos prisidėjo dar du treneriai - Pim Vreeken ir Maksim Tarasov: „Pim Vreeken  - pagalbinis treneris Olandijoje savanoriškai dirbo su komandos vartininkais, prisidėjo prie treniruočių ir dalino patarimus vaikinams. Taip pat stovykloje, pagal „EHF Twinning Project“ dalyvavo ir Maksim Tarasov – Lietuvos moterų žolės riedulio rinktinės treneris, kuris vyko į šią stovyklą pasisemti žinių ir pamatyti olandų trenerių ir komandų darbą. Treneris Maksim Tarasov puikiai susitvarkė su olandų duotomis užduotimis ir buvo gera grandis tarp užsienio trenerių ir rinktinės žaidėjų. Stovyklos metu buvome dviejuose miestuose, tai Lisse ir Barneveld, kuriuose bendrai turėjome šešias treniruotes ir dvejas rungtynes. Po stovyklos vaikinai sakė, kad tai buvo viena geriausių pasiruošimo stovyklų, kokią yra turėję. Naujas treneris, naujos treniruotės, visiškai kitoks požiūris į sporto šaką ir treniruotes – visa tai suteikia komandai norą tobulėti.“

 iolkps

Lietuvos vyrų rinktinė Olandijoje

Kartu su Lietuvos vyrų rinktine dirbanti komandos vadovė Monika Ivanauskaitė kalbėdama apie tolimesnius komandos planus pabrėžė, jog iki sekančių treniruočių vaikinai treniruojasi klubuose ir dirba individualiai pagal Andriaus Norkaus paruoštus fizinio pasirengimo planus, tad judame tik į priekį! Linkime vaikinams neprarasti motyvacijos ir toliau sėkmingai bei be traumų žengti link Europos čempionato rungtynių.