Lietuvos vyrų žolės riedulio uždarų patalpų čempionu aštuntą kartą tapęs Širvintų „Baltic Champs-Ježvitas“ siekia žaisti 2020 m. Europos klubų čempionate.

A4S 3692

Alfredo Pliadžio nuotrauka.

Marytė Marcinkevičiūtė (sportas.info)

Širvintiškiai, kurių komandoje žaidė Lukas Kojala, Edgaras Džiovalas, Lukas Mažulis, kapitonas Giedrius Girdziuška, Laimonas Aleknavičius, Lukas Janukaitis, Žygimantas Balsiukas, Maksimas Tarasovas, Ernestas Ruseckas, Artūras Kudrešovas, Arvydas Bilotas ir Dominykas Varnas, laimėjo visas rungtynes ir surinko 24 tšk.

Jie pasiekė 50 įvarčių ir į savu vartus praleido vos 14. Sidabro medalius pelnė Vilniaus „Žuvėdra-Tauras–CTLF (16 tšk.), o bronzos – Šiaulių Gintra-Strekte-Universitetas“ (12). Čempionate dalyvavo 5 komandos.

„Kaip ir praėjusiais metais, šiemet mums vėl pavyko laimėti visas rungtynes ir tapti čempionais. Komanda buvo gerai subalansuota, ją gerai papildė jau subrendęs jaunimas, besimokantis dvyliktoje klasėje. Tai – vartininkas Lukas Kojala ir Lukas Janukaitis bei Laimonas Aleknavičius, besitreniruojantys mūsų sporto centre. Per pirmo rato varžybas Šiauliuose mums atkakliai pasipriešino „Žuvėdra-Tauras–CTLF“, kuriam, iki rungtynių pabaigos likus žaisti 3 min., buvome bepralaimintys 0:1. Tačiau rungtynes sugebėjome laimėti 2 įvarčių skirtumu.

Vis dėlto čempionato finišą pasiekėme geru žaidimu. Tai – mūsų aštuntoji pergalė Lietuvos žolės riedulio uždarų patalpų čempionate.

Aukso medalius laimėjome 2011-2016-aisiais ir 2018-2019-aisiais. Sunkiau mums sekasi žaisti vasarą, Lietuvos čempionais esame tapę tik du kartus“, - sako komandos treneris, žolės riedulininkus treniruojantis jau 35 metus Romas Chmeliauskas.

Dabar jis – Širvintų Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos kūno kultūros mokytojas ir 0,3 etato dirba treneriu Širvintų sporto centre.

Tad širvintiškių komandą būtų galima pavadinti žiemos komanda?
Taip. mums geriau sekasi žaisti žiemą. Šiemet kalbamės su komanda ir planuojame kitais metais vasario 14-16 d. dalyvauti Europos klubinių komandų salės čempionate, kuriame žais 5 komandos.

Mūsų mėgėjiškos komandos lauks nemaži iššūkiai, reikės ne tik jam rengtis, bet ir ieškoti pinigų.

Kaip Širvintų sporto klubo vadovas, turiu viltį ir tikiuosi, kad mus pavyks. Savo varžovų Širvintose žiemą negalėsime priimti, nes neturime kur.

Šiemet Lietuvos žiemos čempionate žaidė net trys širvintiškių komandos, tad nedideliame jūsų miestelyje žolės riedulys yra itin populiarus?
Nepasakyčiau. Praėjusią vasarą pastačius naują stadioną, jaučiamas didelis futbolo bumas. Kai kurie mūsų žolės riedulininkai (Arvydas Bilotas, Laimonas Aleknavičius) bando žaisti ir futbolą, lanko abejų sporto šakų pratybas.

Jaunimas mėgsta žaisti ir krepšinį, stalo tenisą. Žolės riedulys Širvintose tikrai nėra sporto šaka Nr. 1, tačiau yra gana populiarus.

B diviziono čempionate gerai žaidė mūsų trenerės Aušros Janutaitės vadovaujama Sporto centro-2 komanda, tapusi nugalėtoja, o jų antroji komanda dalyvavo Lietuvos A diviziono čempionate ir buvo penkta.

Mes džiaugiamės, kad Širvintų komandoms atstovauja čia išugdyti žolės riedulininkai ir tik vienintelis Maksimas Tarasovas, jau 12 metų žaidžiantis „Baltic Champs-Ježvitas“ komandoje, gyvena ir dirba treneriu Vilniuje.

Ilgametis vartininkas vilnietis Tomas Mozūra šiuo metu gyvena Paryžiuje ir bando treniruotis bei įsitvirtinti viename Prancūzijos klubų. Po stažuotės jis žada grįžti į Lietuvą ir sustiprinti mūsų komandą.

Šiemetiniame čempionate nežaidė traumuotas Povilas Pušklevičius, visą sezoną praleido ir vienas geriausių komandos žaidėjų Giedrius Adomavičius, kuris rudenį turėtų grįžti į rikiuotę. Juos čempionate pakeitė gabus jaunimas.

Turime rėmėjus, komanda žaidžia jų pavadinimais. Didelis žolės riedulio entuziastas, šio čempionato vyr. teisėjas Borisas Sockis vietinėje spaudoje daug rašo apie mūsų mėgstamą sporto šaką.

Ką norėtum išskirti iš savo komandos?
Geriausiu čempionato žaidėju buvo pripažintas Žygimantas Balsiukas, o perspektyviausiu – Laimonas Aleknavičius. Du vieni pagrindinių prizų teko mūsų sportininkams. Gerai žaidė ir Dominykas Varnas, Lukas Janukaitis. Paskutiniajame ture dėl įvairių priežasčių čempionatą baigėme aštuoni, tačiau visi žaidėjai užsirekomendavo puikiai.

Turite naują stadioną, ar jame ir treniruojatės?
Ne, stadionas yra skirtas futbolui. Tačiau mes turime normalias treniruočių sąlygas: yra Sporto centro salė, kuri, tiesa, jau atgyvenusi, bet rajone neužilgo bus pastatyta nauja, rankinio matmenų salė. Joje bus galima rengti ir Lietuvos salės čempionatus. Statomas ir naujas 25 m ilgio plaukimo baseinas, kuris šią vasarą turėtų būti atidarytas.

Širvintų rajono savivaldybė ir merė Živilė Pinskuvienė sportui skiria pakankamai didelį dėmesį.

Turime nemažą (60x30 m) dirbtinės žolės riedulio aikštę, kurioje mes treniruojamės, tačiau negalime rengti varžybų, nes ji neatitinka reikalavimų. Bet joje vyksta vaikų turnyrai.

Kaip reikėtų vertinti šiemetinį Lietuvos uždarų patalpų čempionatą?
Manau, jis buvo vidutinio lygio, jame žaidė mažai legionierių.

Ne už kalnų ir Lietuvos žolės riedulio vasaros čempionato kovos bei pabaigtuvės, ko tikitės?
Čempionatą pradėjome gana sunkiai, kol kas esame ketvirti. Tačiau esame nusiteikę palypėti iki antrosios vietos ir kovoti dėl pirmosios vietos. Bet mums geriau koncentruotis žiemos rieduliui, nes vasarą mums gerokai sunkiau, reikia daugiau lėšų.