Spausdinti
2014-2015 metų Lietuvos moterų žolės riedulio čempionate birželio 2 dieną prasidėjo pusfinalio serijos (žaidžiamos dvejos rungtynės). Pirmojoje pusfinalio poroje kovoja dvi Šiaulių komandos - reguliariojo sezono nugalėtojos „Gintros-Strektės-Universiteto“ riedulininkės ir „Klevo-ŠSVM“ merginos. Antrojo kelialapio į finalą savininkės jau paaiškėjo Vilniaus derbyje tarp „HFTC-Tauro“ ir „Žuvėdros-Archyvų sistemų“.


Nuotrauka: A.Pliadžio
 

Pirmosios pusfinalio rungtynės birželio 2-ąją Šiaulių (Pumpučių g. 19) ir Vilniaus (Čiobiškio g. 16)) žolės riedulio stadionuose prasidėjo 19 val.

Vilniuje varžybos vyko jau ant naujos dangos, kurios išbandymo riedulininkai nekantriai laukė, deja, bet pirmajame pusfinalyje merginoms teko pripažinti Vilniaus HFTC pranašumą ir susitaikyti su pralaimėjimu rezultatu 3:0.

Merginos turėjo mažai treniruočių su lazdomis, didžioji dalis treniruočių sudarė fizinis pasiruošimas į kurį rinkdavosi, deja, bet nedidelė dalis komandos, galbūt tai ir pakišo koją kovoje su kita Vilniaus ekipa, nes visos merginos turėjo skirtingą fizinį pasiruošimą.

Kita kova įvyko birželio 3 d. 18.00 val. Vilniaus (Čiobiškio g. 16)) žolės riedulio stadione, kurioje nepavyko įrodyti tikrojo komandos veido ir vėlgi rungtynės buvo pralaimėtos, tik šįsyk švelnesniu rezultatu 1:0. Riedulininkės buvo išsiblaškiusios, trūko komandinės drausmės. Galbūt tam turėjo įtakos ir netikėti tvarkaraščių pokyčiai. 

Rungtynėse puikiai pasirodė Žuvėdros vartininkė Olga Vaitkevičienė puikiai gynusi vartus visas rungtynes, deja, bet to neužteko ir pasibaigus rungtynių laikui ir vėl teko pripažinti varžovių Vilniaus HFTC komandos pranašumą.

Pirmasis pusfinalis Šiauliuose baigėsi rezultatu 9:0 Gintros-Strektės-Universiteto naudai. Antrojoje kovoje, kuri įvyko birželio 4 d. 19.00 val. Šiaulių (Pumpučių g. 19) žolės riedulio stadione užtikrintai baigėsi čempionių pergale rezultatu 8:1.

Taigi, intrigos nebus ir šiemet. Finalinė pora ir vėl Šiaulių "Gintra-Strėktė-Universitetas" ir Vilniaus HFTC komanda, o dėl trečiosios vietos ir vėl susitiks Vilniaus "Žuvėdra" ir Šiaulių "Klevo" ekipos.